bettansmusikal.com

                                                                                                                                                            i samarbete med AFUM

                                                                                                                                          Delägare av: In Joy Of Moments AB

                                                                                                                                      organisationsnummer: 559119-2496

"Dans & Musikal med Bettan" grundades 2006 av

Elisabeth ”Bettan” Skohg, efter några års sommarläger i samarbete med KFUM i Saltsjö-Boo, Nacka, 2003 & 2005.


MIN HISTORIA:

Innan dans & musikal uppsättningarna har jag själv jobbat och varit med om att bygga upp barndans-verksamheten på Lasse Kühlers dansskola under ca 20år. Att jobba sida vid sida med Eva Johnson, som idag är rektor och grundare på Bace23 har gett mig goda erfarenheter och jag är idag tacksam för det. Det började med att som ung tonårstjej efter att jag bott i Boston, med erfarenhet av stora dans upplevelser, fick äran att få dansa i olika projekt och assistera legenden, Lasse Kühler. Att vara förebild till de yngre eleverna var lätt eftersom jag själv hade gått på skolan som ung. Jag har alltid älskat att dansa och sjunga med olika ”performance” som utmaning. Problemet var att aktiviteten oftast krockade med familjens Skohgs andra intressen. Till att börja med var jag mer inriktning på bl.a Friidrott, orientering, fotboll, en kort tid också- hockeybocky, skidor och bandy som var det gemensamma aktiviteterna tillsammans med mina 4 bröder som jag, ensam tjej växte upp med. Det var dansaren Inger Rudh som upptäckte mina danstalanger som 8åring, då jag fick vara med i hennes privata dansgrupp. Teatern, musiken, dansen och sången började inspirera mig mer. Även aerobics utbildningen med Yvonne Lin och ledarskaps- utbildningarna (UGL), kom att intressera mig en hel del i det personliga utveckling som allt rullade på under mitt liv. 

SAMMANFATTNING: Aktiviteter/Utbildningar:

Barn&Ungdomslinjen med rytmik som extra.

Psykologikurs 4 terminer - barn från 0-12år.

Freestyle- Danstävlingar med Gunnar Lilja- Hornsgatan

Improvisationskurs inom dans-, språk- målning mm 4 terminer

Inger Ruhds egna dansgrupp / Performance som ung.

Lasse Kühlersdansskola 3åriga linje + Performance & olika uppdrag.

In joy of Moment Boston/ USA - dansklasser (jazz, balett, step, modern)

Kulturama 1år - Modendanslinje/Freedance

Yvonne Lin - Aerobics instruktör steg 1-2.

Skrivlust - 4 terminer

Ledarskapsutbildning : steg 1-4 + UGL


IDROTTEN:

Hässelby SK - långdistansare 800m, kula, längd mm

Mälarhöjdens IK - Skidor och orientering

IFK Stockholm - Fotboll, bandy, hockeybockey

Brorsans egen träningsgrupp: "Komplex" - Orientering

MINA AMBITIONER:

Min uppfattning under min långa resa är att alla kan lära sig dansa och sjunga om personen själv är motiverad, tycker att det är kul och får rätt stöd.

Självklart är personkemin med ledaren mycket viktig, då ledaren har ett ansvar att inspirera, se individen, vara aktiv & intresserad, god förebild och vägleda till en positiv riktning i aktiviteten. Att stå på scen för att dansa, sjunga och agera är bara en del av hela uppsättningen. Att vara medveten om scennärvaron och tala inför en stor publik är en konst. Aktivitetsutbildningen hos oss kommer även handla om scenkonsten som medför dekor, scenkostym, ljus, ljud på scenen. Med både svåra och enkla dansrörelse är en konst isig och då tillsammans med kostym och ljus blir det en fantastiskt konstart. Utforska sin egen röst med lekfulla övningar kan ge roliga lektioner med ljud och toner vi alla kan sjunga till.

Ett agerande med inlevelse av olika känslonivåer är inlevelsen i vår historia som vill bli berättad på scen.


PERSONLIG UTVECKLING:

Tillsammans i grupperna gör vi en resa med personlig utveckling och processer som får oss att förstå lite mer av oss själva.

En konst som kan tas med under ens hela liv oavsett var man väljer för yrke och i möten med olika människor och grupper.

Det unika med verksamheten är att vi undviker tävlingar med varandra utan försöker istället hitta varandras olikheter och de begåvning vi redan har för det intresset vi är intresserad av. Att vara tillsammans med andra är så viktigt för barn och unga som söker tillhörighet. Därför har vi bestämt oss att inte skapa elit grupper och genomföra audition under deras unga år.

-Tiden kommer och då kan det vara bra att människan känner sig trygg inombords och har skapat de självkänsla och tillit till sig själva först.


Tillsammans med mina kollegor och deras engagemang vill jag presentera den unika barn & ungdomsmusikalen och välkomna er till en värld med skratt, glädje, med goda utvecklings-processer för att skapa bra resultat.


Med respekt för barnens lektion, arbetar vi gärna fullt ut med vår konstnärliga ledarskap och vill absolut inte bli störda.

Alltså, alla våra kurser jobbar vi gärna ostört men kom gärna på våra shower!


Väl mött, Elisabeth "Bettan" Skohg